Interview met de bewoner


De familie van Lent heeft een woning aan het Parnaskruid in Nieuwland. In verband met werk woonden Arco en zijn vrouw een paar jaar geleden gedurende een jaar in Duitsland. Toen ze terugkwamen schrokken ze van de hoge energiekosten. Tegelijkertijd hadden ze de wens om hun woning comfortabeler te maken.

Ze kochten een pelletkachel en vervingen gloeilampen door ledlampen en gingen op zoek naar advies. Zo kwamen ze in contact met 033Energie, het Energieloket van Amersfoort. Daar hoorden ze over nul-op-de-meter. Een concept waarbij je de besparing op energiekosten gebruikt om je woning duurzaam te verbeteren. Het sloot precies aan bij de wensen van de Van Lent’s om hun woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Ze kregen een uitgebreid maatwerkadvies. Daaruit bleek dat de woning uit 1994 goed geïsoleerd was. Goed genoeg om met alleen een vervanging van de cv-installatie door een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen en lage temperatuurradiatoren helemaal nul-op- de-meter te worden. Dat betekent een jaarlijkse energierekening die per saldo nul euro bedraagt, inclusief een genormeerd verbruik voor douchen, wassen en koken.

Eind oktober 2016 is binnen drie dagen de installatie vervangen en zijn er zonnepanelen op het dak gelegd. De investering verdient de familie Van Lent terug met de besparing op energieverbruik. Bovendien betaalt een deel van de investering zich terug in de meerwaarde van de woning. De meerwaarde is begin 2017 getaxeerd op € 25.000,-.

 

Interview bekijken:

Eerste Nul-op-de-meter woning in Nieuwland (Amersfoort). YouTube play

Bent u benieuwd naar het resultaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *