Zonneboilers

Vaillant aroTHERM zonneboiler

Zonneboilers
Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft op je energieverbruik voor warm water. Je kunt krijgen voor de aanschaf van een zonneboiler.

Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Een huishouden met 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 200 m3 gas en 370 kg CO2-uitstoot.

In de zomer levert je zonneboiler bijna al je warme water. In de winter lukt dit niet, ook niet met een grote zonneboiler. Maar je hoeft niet bang te zijn voor een koude douche: als er minder zonlicht is, zorgt je combiketel of warmtepomp voor warm water.
Je kunt subsidie krijgen als je een zonneboiler koopt. De voor een zonneboiler voor 4 personen is zo’n 1.500 euro.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak, die de warmte van de zon opvangt en een vat om het warme water in op te slaan. Voor 4 personen is een collector van 3,5 m2 geschikt, met een opslagvat van 150 liter.

De beste opbrengst heb je bij een plaatsing op het zuidwesten, zuiden en zuidoosten, met een hoek tussen de 20 en 60 graden. Zorg ervoor dat je zonneboiler niet in de schaduw komt te liggen.

Staat er Gaskeur-NZ op uw HR-ketel, dan is deze geschikt als naverwarmer voor een zonneboiler. Overigens zijn ketels zonder dit keurmerk voor een paar tientjes geschikt te maken.

Laat het plaatsen van een zonneboiler over aan een vakman.

Voor het plaatsen van een zonneboiler heb je geen (bouw)vergunning nodig, behalve als je in een monumentaal pand of beschermd stads- of dorpsgezicht woont.


Download productbrochure:
Productpagina bekijkenVaillant auroSTEP zonneboiler.PDF


Wilt u meer informatie of direct een vrijblijvende offerte?